Τσιμπιρίδης Παναγιώτης

Ο Παναγιώτης Τσιμπιρίδης σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (2002), είναι μέλος του ΤΕΕ και κάτοχος του Master of Science in Digital Imaging & Design του Center for Advanced Digital Applications (CADA) του School of Continuing & Professional Studies (SCPS) του New York University (NYU) της Νέας Υόρκης (2008 – 2010).

Εργάσθηκε στο αρχιτεκτονικό γραφείο Γιάννης Ζαχαριάδης στη Θεσσαλονίκη (2000-2002), στο αρχιτεκτονικό γραφείο Γιώργος Τριανταφύλλου και Συνεργάτες στην Αθήνα (2002-2006) – σε έργα όπως η ολοκλήρωση του Μεγάρου Μουσικής, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας 2004, το οικιστικό συγκρότημα στη Λαχανιά της Ρόδου και το νέο βιομηχανικό συγκρότημα Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο. Την περίοδο 2006-2010 εργάσθηκε στο αρχιτεκτονικό γραφείο SPG Architects στη Νέα Υόρκη -σε έργα κατοικιών και γραφειακών χώρων (όπως η Kemado Records), καθώς και τη δημιουργία φωτορεαλιστικών απεικονίσεων. Με το πέρας των μεταπτυχιακών σπουδών του εργάσθηκε στο commercial studio Click3x της Νέας Υόρκης ως 3d generalist και designer σε διαφημιστικά για την τηλεόραση. Το Φεβρουάριο του 2011 επέστρεψε στην Αθήνα και στο αρχιτεκτονικό γραφείο Γιώργος Τριανταφύλλου και Συνεργάτες ενώ παράλληλα ασχολείται με το animation και τις ψηφιακές εφαρμογές.

Η ταινία του μικρού μήκους “The wedding ring” (2008), ένα 2d animation με παραδοσιακά μέσα,  συμμετείχε στο London Greek Film Festival 2008 και το San Francisco Greek Film Festival 2009. Η διπλωματική του εργασία “Beachless”, ένα 3d animation με τη χρήση mixed media, συμμετείχε στο 1ο Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου στην Αθήνα (Ιούλιος 2011) κερδίζοντας τιμητική διάκριση και θα συμμετάσχει στο Cyprus International Film Festival 2011 τον Οκτώβριο.

Περισσότερες πληροφορίες