Ζαφειράκη Ντέπυ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976 και αποφοίτησε από την Αρσάκειο σχολή το 1993. Από το 1994 -1999 (πενταετή φοίτηση) σπούδασε Αρχιτεκτονική στα ακόλουθα πανεπιστήμια : University of Dundee – School of Architecture και Edinburgh College of Art  School of Architecture and Urban Planning, όπου και απέκτησε Bachelor of Science in Architecture, Bachelor with honors in Architecture και Diploma in Architecture. Το 2000 απέκτησε το μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης, Master of Architecture in Architectural Design από το University College London (UCL) με επικεφαλή τον Peter Cook.

Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας από το 2000. Από την περίοδο εκείνη και μέχρι σήμερα δραστηριοποιείται ως ελεύθερος επαγγελματίας με δικό της μελετητικό γραφείο και ως μέλος της κατασκευαστικής εταιρείας Ι.-Δ.-Κ. Ζαφειράκης ΟΕ. Έχει αναλάβει τη μελέτη, επίβλεψη και κατασκευή κυρίως συγκροτημάτων κατοικίας και μονοκατοικιών, ενώ ταυτόχρονα έχει συνεργαστεί με άλλους μηχανικούς σε διάφορα έργα.

Από το 2003 είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής του ΕΚεΠις (Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης δομών δια βίου μάθησης) του Υπουργείου Παιδείας δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων, έχοντας συμμετάσχει σε πλήθος εκπαιδευτικών προγραμμάτων για ενήλικες.

Επίσης κατέχει Μελετητικό πτυχίο τάξεως Β και από το 2010 ανήκει στο Μητρώο των πιστοποιημένων προσωρινών Ενεργειακών Επιτηρητών.