Ρούσσος Νίκος

Ο Νικόλαος Ρούσσος είναι αρχιτέκτονας, μέλος του ΤΕΕ, ARB/RIBA (Architects Registry Board/ Royal Institute of British Architects), CIoB (Chartered Institute of Buildings), ΕΛ.Ι.Ε. (Ελληνικό Ινστιτούτο Εκτιμητών). Είναι κάτοχος BSch (Bachelor of Science) του Strathclyde University του τμήματος Architectural Studies, PgDip (Postgraduate Diploma) του Strathclyde University του μεταπτυχιακού τμήματος CABD (Computer Aided in Building Design) και Master of Design της Scuola Politecnica στο Βιομηχανικό Σχεδιασμό.

Έχει εργασθεί στην Αθήνα στο γραφείο Γιώργος Τριανταφύλλου & Συνεργατες για την 2η φάση μελέτης εφαρμογής της επέκτασης του Μεγάρου Μουσικής και στο Aκtis Design για την μελέτη Εμπορικών κτίριων. Παράλληλα εκπαιδευτηκε και εργαστηκε στις εκτιμήσεις ακινήτων για την Δανός & συνεργάτες και τον Ισπανικό εκτιμητικό οίκο “Adriatica” του Valtecnic Group. Επίσης για ένα χρόνο εργάσθηκε στα Ηνωμένα Αρaβικά Εμιράτα, στη θέση του Project & Studio Manager για την “Espacio Design” του ομίλου HS Group σε έργα οικιστικης, τουριστικής και εμπορικής ανάπτυξης, στο Ντουμπαϊ, Αμπου Ντάμπι(ΗΑΕ), Ραμπάτ (Μαρόκο) και Ντόχα (Κατάρ).

Η δεξιοτητά του στο ψηφιακό σχεδιασμό και στις διαφορες μορφες φωτορεαλιστικής παρουσίασης ξεκινούν απο το 1991, με συνεχή εκπαίδευση και ενημρωση στον χώρο. Τα τελευταια 5 χρόνια έχει εστιάση στην εκπαίδευση και ενημέρωση του στην διαχείριση έργου και πιο συγκακεκριμένα στις εναλακτικές μορφές της, οπως “Lean Construction” και “ Value Engineering”.