Ελληνικά English

Profile

Το γραφείο Γιώργος Τριανταφύλλου και Συνεργάτες κλείνει  ήδη τρεις δεκαετίες αρχιτεκτονικής δράσης. Από το 1981 που ιδρύθηκε πραγματοποίησε μια σειρά  έργων μικρής και μεγάλης κλίμακας σε συνεργασία με δεκάδες νεώτερους αρχιτέκτονες που συνέβαλλαν ουσιαστικά στην εδραίωση του. Η αρχιτεκτονική  αποτελεί για μας μια υπόθεση γόνιμων συνεργασιών με ανθρώπους που διαρκώς εκπαιδεύονται και εξελίσσονται συνδυάζοντας την εμπειρία των παλαιότερων με την φρεσκάδα και την τόλμη των νεώτερων.

Μέσα στα 30 αυτά χρόνια πολλοί συνεργάτες  αναζήτησαν και άλλες εμπειρίες, άνοιξαν τους δικούς τους δρόμους, με την ελπίδα ότι η αρχιτεκτονική και ο τόπος θα είχαν μια συνέχεια μια ανάπτυξη και ένα μέλλον. Οι σημερινές συνθήκες μας αναγκάζουν να ξαναδούμε την πραγματικότητα με μια άλλη ματιά. Να ξανασκεφτούμε πως μέσα στις δυσκολίες των καιρών θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε τις αρχές μας και να επαναδιεκδικήσουμε με νέα δεδομένα, την συνέχεια αυτών που γνωρίζουμε να κάνουμε πολύ καλά. Απαραίτητη προϋπόθεση να επικεντρωθούμε σε μια αρχιτεκτονική με ανθρώπινη κλίμακα, οικολογικά υλικά που σέβεται το τοπίο, αξιοποιώντας όλα τα επιτεύγματα της σύγχρονης τεχνολογίας και της πράσινης ενέργειας.

Στα πλαίσια μιας νέας  «εν δυνάμει συνεργασίας» μια νέα ομάδα κρούσης  συγκροτείται με επιλεγμένους συνεργάτες που μέσα στο χρόνο απέδειξαν ότι μπορούν επάξια να είναι οι  βασικοί- κύριοι  συντελεστές ενός νέου ξεκινήματος του γραφείου Γιώργος Τριανταφύλλου και Συνεργάτες. Η ομάδα αυτή πλαισιώνεται με μία σειρά νεώτερων αρχιτεκτόνων και άλλων συμβούλων και μελετητών άλλων ειδικοτήτων. Στόχος μια συνέχεια προσαρμοσμένη στις νέες συνθήκες.

 

Η ομάδα:

Αναγνωστοπούλου Ναυσικά Ζαφειράκη Ντέπυ Μπαρούς Τάκης Στεφανίδη Μαρία
Αντωνοπούλου Γιούλη Ιατρουδάκης Παντελής Μπιρλιράκη Μυρτώ  Τριανταφύλλου  Γιώργος
Γιαννούλα Βαρβάρα Καλαμίτση Ντίνα Πολύζος Γιώργος Τριανταφύλλου Λούσυ
Δερεδάκης Βαγγέλης Λεβησιάνος Γιώργος Ρούσσος Νίκος Τσιμπιρίδης Παναγιώτης

 

 

*κλικ στο όνομα για το βιογραφικό