Ελληνικά English
Παπαστράτος-Philip Morris, Ασπρόπυργος

Το έργο των νέων εγκαταστάσεων της καπνοβιομηχανίας «Παπαστράτος» πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την  ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ – ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕΛΕΤΩΝ Α.Ν. ΤΟΜΠΑΖΗΣ ΕΠΕ. Το Εργοστασιακό Συγκρότημα βρίσκεται στον Ασπρόπυργο Αττικής, σε μία έκταση 225.000 τμ η οποία αποτελεί το τελευταίο εναπομείναν βιομηχανικό οικόπεδο μεγάλης κλίμακας στην ευρύτερη περιοχή Αθηνών – Πειραιά.

Οι εγκαταστάσεις οργανώθηκαν ως προς τον βορειοδυτικό-νοτιοανατολικό άξονα, ώστε να εκμεταλλεύονται τη φυσική κλίση του εδάφους, να εξασφαλιστεί η πιθανή μελλοντική τους επέκταση και να προσφέρεται η κύρια πρόσβαση από την Λεωφόρο ΝΑΤΟ.

Επίσης, η επιμέρους οργάνωση των εγκαταστάσεων επιτρέπει μεγιστοποίηση των χώρων στάθμευσης και την πανοραμική θέα από την περαστική κυκλοφορία του βασικού συγκροτήματος αλλά όχι των βοηθητικών κτηρίων.

Το Εργοστασιακό Συγκρότημα αποτελείται από 34 επιμέρους κτίρια, στεγασμένες συνδέσεις, ειδικές κατασκευές καθώς και χώρους στάθμευσης και κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων. Αναλυτικά, οι κτηριακές κατασκευές είναι: Κτήριο Πρωτογενούς Παραγωγής, Κτήριο Δευτερογενούς Παραγωγής, Κτήριο Γραφείων, Αποθήκη Καπνών, Αποθήκη Τελικών Προϊόντων, Αποθήκη Υγρών Υλών, Κτήριο Εισόδου, Κτήριο Τεχνικών Εγκαταστάσεων & Κτήριο Αντλίας, Κτήριο Υποστήριξης, Κτήριο Εκτύπωσης.

Το γραφείο μας ασχολήθηκε κυρίως με τα κτίρια παραγωγής και αποθήκευσης και εκπόνησε τις πρωτοφανείς για τα ελληνικά δεδομένα μελέτες  εφαρμογής. Οι μηχανικοί της Philip Morris είχαν την αυστηρή εποπτεία  και τον έλεγχο των μελετών, σύμφωνα με ειδικές προδιαγραφές, που ξεπερνούν τα ελληνικά δεδομένα και απαιτούν μια εξαιρετικά αναλυτική επεξεργασία των κατασκευαστικών σχεδίων.

Οι εγκαταστάσεις της καπνοβιομηχανίας «Παπαστράτος» πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με την  ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ – ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕΛΕΤΩΝ Α.Ν. ΤΟΜΠΑΖΗΣ ΕΠΕ. Το γραφείο μας ασχολήθηκε κυρίως με τα κτίρια παραγωγής και αποθήκευσης και εκπόνησε τις πρωτοφανείς για τα ελληνικά δεδομένα μελέτες  εφαρμογής. Οι μηχανικοί της Philip Morris είχαν την αυστηρή εποπτεία  και τον έλεγχο των μελετών, σύμφωνα με ειδικές προδιαγραφές, που ξεπερνούν τα ελληνικά δεδομένα και απαιτούν μια εξαιρετικά αναλυτική επεξεργασία των κατασκευαστικών σχεδίων.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ- ΦΩΤΟΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ

 

 

 

 

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΚΛΙΜΑΚΟΣΤΑΣΙΟΥ

 

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

 

ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ¨ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ’ – PHILIP MORRIS

ΤΟΠΟΣ: ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΧΡΟΝΟΣ: 2005

ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ: ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ Α.Ε.

ΟΜΑΔΑ ΜΕΛΕΤΗΣ: ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ – ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕΛΕΤΩΝ Α.Ν. ΤΟΜΠΑΖΗΣ ΕΠΕ,

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Τ. ΜΠΑΡΟΥΣ – Γ. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ – Ν. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ – Π. ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ – Γ. ΧΗΡΑ – Ζ. ΖΑΒΙΤΣΑΝΟΥ   συνεργάτες  αρχιτέκτονες

ΣΤΑΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ: C & M ENGINEERING SA

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ: DROMOS CONSULTING LTD

H/Μ ΜΕΛΕΤΗ: C & M. ENGINEERING S.A.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ: ARCHICON LTD