Ελληνικά English
Κατάστημα ενδυμάτων Dynamo. Κολωνάκι, Αθήνα

Βασική επιδίωξη ήταν να μετατραπεί ένα έντονα εσωστρεφές κατάστημα σ’ ένα ζωτικό χώρο πορείας – στάσης που θα αποτελούσε προέκταση και συνέχεια στην κυκλοφορία των πεζών και θα είχε το χαρακτήρα της τυπικής εμπορικής “στοάς – πεζόδρομου”.

Το κατάστημα εφάπτεται με πολυκατοικία του μεσοπολέμου, που τελικά αποτέλεσε και την αφετηρία για να μετατραπεί η “τυφλή” μεσοτοιχία σε όψη που ανοίγεται στο χώρο του καταστήματος. ΄Όψη, που αρθρώθηκε με στοιχεία που θεωρούμε συνέχεια και επανερμηνεία των στοιχείων της πολυκατοικίας (αρτιφισιέλ, μεταλλικά υαλοστάσια, ανασυρόμενα κυματοειδή ρολλά κ.ά.).

 

 

ΚΑΤΟΨΗ ΙΣΟΓΕΙΟΥ


 

Ορίστηκαν νέες χαράξεις που αρθρώνουν το χώρο χωρίς να αγνοούν το κέλυφος. Οι χαράξεις αυτές δεν υπακούουν μόνο σε μια οπτική λογική. Έχουν σχέση με την κίνηση και τη στάση, καθώς και με την εναλλαγή και διαβάθμιση ανάμεσα στο κενό και το πλήρες, το τυφλό και αδιαπέραστο μέχρι το τελείως διαπερατό.
Τα υλικά που επιλέχθηκαν και ο τρόπος επεξεργασίας τους ακολούθησαν τη λογική μιας διαβάθμισης από το αδρό (όπως το τμήμα του δαπέδου με το χτενιστό ή οξειδωμένο μάρμαρο, το αρτιφισιέλ, το φυσικό σίδερο επεξεργασμένο με αμμοβολή) μέχρι το φινίρισμα και τη στιλπνότητα του γυαλιού, των διατομών από ανοξείδωτο χάλυβα και των πλακιδίων πορσελάνης του δαπέδου.

Τέλος, στοιχεία μεταβλητά όπως τα ανασυρόμενα μεταλλικά ρολλά ή τα κινητά συστήματα παρουσίασης του εμπορεύματος (αντρικά ρούχα), δίνουν τη δυνατότητα εναλλαγών ανάλογα με την ώρα, την εποχή και την επιθυμητή ατμόσφαιρα για το είδος που προβάλλεται.

ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΙΣΟΓΕΙΟΥ

ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΥΠΟΓΕΙΟΥ


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ, DYNAMO


ΤΟΠΟΣ: ΠΙΝΔΑΡΟΥ 26 ΚΟΛΩΝΑΚΙ, ΑΘΗΝΑ

ΧΡΟΝΟΣ: 1987

ΑΝΑΘΕΣΗ: PAVLOS & LOUISA DYNAMO

 

ΟΜΑΔΑ ΜΕΛΕΤΗΣ:

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΒΛΕΨΗ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ