Ελληνικά English
Αλυσίδα καταστημάτων κοσμημάτων. Γλυφάδα,

 

Η περιοχή της Γλυφάδας, με τις έντονες εικονογραφίες στην εμπορική της ζώνη, απαιτούσε μια δυναμική αντιμετώπιση στην όψη του καταστήματος. Στην επιλογή αυτή συνέβαλε και το μακρόστενο σχήμα της όψης, που έδωσε τη δυνατότητα για ένα δεύτερο επίπεδο, μια δεύτερη «σκηνή», όπου δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση με το γλυπτό του Σταύρου Μπονάτσου.

Το γλυπτό από πολυεστέρα και μια σειρά από μεταξοτυπίες του φωτογράφου Νίκου Παναγιωτόπουλου με θέμα τον «χρόνο», συνδιαλέγονται μεταξύ τους, ενταγμένα αρχιτεκτονικά στην αρχιτεκτονική του χώρου.

Η περιστρεφόμενη «κόρη» του Μπονάτσου παραπέμπει στις μικρές εκείνες χορεύτριες που λικνίζονταν στους ήχους των παλιών ξυπνητηριών, ενσωματωμένες στη βάση τους και πλαισιωμένες από μικρούς καθρέφτες, ενώ οι μεταξοτυπίες του Παναγιωτόπουλου αποκαλύπτουν για άλλη μια φορά τη γοητεία των μηχανισμών των ρολογιών που ανοίγαμε και μέναμε θαμπωμένοι από τη τελειότητα και τη μαγεία των άψογων εξαρτημάτων τα οποία με μια τάξη μοναδική συνεργάζονταν μεταξύ τους για να μας δώσουν την εικόνα και τον ήχο του χώρου.

 

 

 

 

ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ

 

 

ΑΛΥΣΙΔΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ, (ARMANDOS MOUSTAKI)


ΤΟΠΟΣ: ΓΛΥΦΑΔΑ, ΑΘΗΝΑ

ΧΡΟΝΟΣ: 1990

ΑΝΑΘΕΣΗ: ARMANDOS MOUSTAKI

 

ΟΜΑΔΑ ΜΕΛΕΤΗΣ:

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΒΛΕΨΗ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΠΟΝΑΤΣΟΣ, εικαστικός

ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, φωτογράφος