Ελληνικά English
Αναπλάσεις στο Μουσείο Βιομηχ. Ελαιουργίας, Λέσβος

Το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας, βρίσκεται στο χωριό Αγία Παρασκευή της Λέσβου και στεγάζεται στο χώρο του παλαιού κοινοτικού ελαιοτριβείου. Πρόκειται στην ουσία για ένα μουσείο του εαυτού του και ανήκει στο Δίκτυο Θεματικών Μουσείων του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τραπέζης Πειραιώς.

Αντικείμενο της μελέτης είναι η ένταξη και η λειτουργία Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων, οι επιμέρους επεμβάσεις στο χώρο του Πωλητηρίου και η Ανάπλαση του Υπαίθριου Χώρου.

Η  Αίθουσα  Πολλαπλών Χρήσεων σχεδιάζεται με υψηλές προδιαγραφές προκειμένου να καλύψει, με τον καλύτερο τρόπο, σειρά εκδηλώσεων μεταξύ αυτών και εκθεσιακών. Σύγχρονος τεχνολογικός εξοπλισμός, σε συνδυασμό με το σχεδιασμό ευέλικτων και εναλλακτικών κατασκευών, εξασφαλίζουν την καλύτερη δυνατή διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων όπως διαλέξεις, συνέδρια, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις. Η δυνατότητα αφαίρεσης της σκηνής επιτρέπει  και κάθε άλλη  επιθυμητή χρήση.

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΟΨΗ: ΑΙΘΟΥΣΑ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

ΑΙΘΟΥΣΑ ΓΙΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

 

 

 

ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΤΛΟΥΠΑ

 

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ

 

 

 

ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΑΣ, ΛΕΣΒΟΣ

ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ,  ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟ


ΤΟΠΟΣ: ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΛΕΣΒΟΣ

ΧΡΟΝΟΣ: 2008

ΑΝΑΘΕΣΗ: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΜΙΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

 

ΟΜΑΔΑ ΜΕΛΕΤΗΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, ΜYΡΤΩ ΜΠΙΡΛΙΡΑΚΗ, αρχιτέκτονες

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ:

ΔΑΦΝΗ ΖΟΥΜΠΟΥ,  αρχιτέκτων

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΙΔΗΣ, ηλεκτρ.μηχανικός